CoP 11 sept. 2012: Graafschade

De CoP op 11 september aanstaande draait om graafschade: hoe voorkom je schade aan kabels en leidingen en welke rol kunnen gemeenten hierin spelen?

Aanstaande dinsdag 11 september is het tijd voor de volgende bijeenkomst van de Community of Practice (CoP) Slappe Bodem. Deze keer gaan we naar Deltares, waar Eugene Bos te gast is. Eugene is facilitator in het License to dig-programma van Netbeheer Nederland en Bouwend Nederland. Met Eugene gaan we in discussie over graafschade. Hoe kan schade aan de meer dan 400.000 kilometer kabels en leidingen in Nederland worden voorkomen? Welke rol kunnen de gemeenten hierin spelen? Waar zitten de belemmeringen om schadevrij te werken aan openbare ruimte?

Daarna kijken we met Jeroen Mekenkamp (secretaris van Platform Slappe Bodem) naar de rol en agenda van de CoP Slappe Bodem. We doen dit door de opbrengsten van de afgelopen jaren te benoemen. Vervolgens proberen we tot een invulling te komen van de kennisagenda, zodat we ook voor de komende CoP's nuttige en interessante programma's kunnen samenstellen.

Datum: 11 september 2012
Locatie: Deltares, Stieltjesweg 2
 
 

Zie ook

Artikel 'License to dig: campagne tegen graafschade binnenkort van start' op COB.nl