CoP-bijeenkomst 26 sept. 2013


Komt u dit najaar ook naar Gouda voor de bijeenkomst van de Community of Practice? Vanaf dit jaar richten we ons niet alleen op techniek, maar op alle kennisgebieden die een rol spelen bij projecten in slappe bodem.


Gepubliceerd: 15 mei 2013


Binnen de Community of Practice (CoP) van het Platform Slappe Bodem komen medewerkers van slappebodemgemeenten samen om kennis te delen van de bouw en het beheer van de openbare ruimte. Sinds april 2013 is er nieuwe facilitator: Yvonne van Asseldonk, gebiedsmanager bij gemeente Gouda. Zij wil zich graag even aan u voorstellen en u van harte uitnodigen voor de volgende CoP-bijeenkomst op donderdag 26 september 2013.
>> Bekijk de uitnodiging

Nieuwe trekker CoP
Yvonne van Asseldonk: "Ik ben werkzaam bij gemeente Gouda als gebiedsmanager bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Samen met collega gebiedsmanagers ben ik verantwoordelijk voor het investeringsprogramma groot onderhoud in onze gemeente. Ik ben opdrachtgever voor de vervanging- en groot onderhoudprojecten in de openbare ruimte. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor vragen (intern en extern) over het openbaar gebied. In mijn werk heb ik dagelijks te maken met de gevolgen van de slappe bodem in Gouda. Bij alle projecten die wij uitvoeren komen de nodige vragen en dilemma ’s boven water. Gouda is hierin niet uniek. Daarom lijkt het mij  waardevol om ervaringen van verschillende gemeenten met elkaar te delen. Dit is voor mij een belangrijke reden om facilitator te worden van de CoP.
 
CoP-bijeenkomst 26 september 2013
Ik wil u van harte uitnodigen om op donderdagmiddag 26 september aanstaande naar Gouda te komen voor een nieuwe CoP-bijeenkomst. Vanaf 13.00 uur bent u welkom in het nieuwe Huis van de Stad. Het is mijn bedoeling om tijdens deze middag in verschillende werksessies een aantal projecten te bespreken. In dit geval gaat het om projecten waarbij straten worden opgehoogd veelal in combinatie met rioolvervanging.

Een projectleider van een project licht het project toe. Daarna komen vijf kennisgebieden aan de orde: ruimte, techniek, juridisch, politiek/ maatschappelijk en financieel. Met elkaar discussiƫren we over vragen als: Heeft u dit in projecten anders aangepakt? Of zou u het juist ook zo doen? Spelen er andere discussies? Misschien komen we al pratend met elkaar tot oplossingen of juist tot vragen waar geen oplossing voor handen is. Vervolgens gaan we naar buiten om een project te bekijken. Onder het genot van een borrel sluiten we de middag af.

Samengevat ziet het programma er als volgt uit:

  • 13.00 uur: Ontvangst en uitleg programma
  • 13.30 - 14.30 uur: Presentaties over projecten
  • 14.30 - 15.30 uur: Ruimte voor uw inbreng/ ervaringen
  • 15.30 - 16.30 uur: Excursie
  • 16.30 - 17.30 uur: Afsluitende borrel


Drie vragen aan u

  • Het programma is niet alleen interessant voor de techneuten onder ons, maar ook voor projectleiders, juristen en financiĆ«le mensen. Dus nodig vooral ook collega’s uit.
  • Heeft u nog een project dat in een werksessie aan bod kan komen? Geef dit dan aan mij door. In Gouda voeren we veel projecten uit, maar het hoeft natuurlijk niet alleen een Gouds feestje te worden. Verschillen in aanpak maken het juist interessant. Vooraf hebben we dan even overleg over hoe de werksessie ingevuld kan worden.
  • Wilt u komen? Meld u en collega’s dan aan door een e-mail te sturen naar info@slappebodem.nl. We ontvangen uw aanmelding graag uiterlijk 19 september 2013.


Ik hoop u op 26 september te ontmoeten in Gouda!

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Asseldonk
Gemeente Gouda
Gebiedsmanager afdeling Beheer Openbare Ruimte
Burgemeester Jamesplein 1
Postbus 1086, 2800 BB GOUDA
T 0182-588348
E yvonne.vanasseldonk@gouda.nl

PS. Op de website van gemeente Gouda vindt u een routebeschrijving naar het Huis van de Stad. U kunt zich melden bij de receptie."