CoP-bijeenkomst op 3 april 2014

Op 3 april aanstaande komt de Community of Practice van het Platform Slappe Bodem bijeen in Woerden. U bent van harte welkom!

Gepubliceerd op: 26 februari 2014

Binnen de Community of Practice (CoP) van het Platform Slappe Bodem komen medewerkers van slappebodemgemeenten samen om kennis te delen van de bouw en het beheer van de openbare ruimte. Donderdag 3 april 2014 is de eerstvolgende bijeenkomst. Het programma ziet er als volgt uit:

13.45 uur
Ontvangst in het stadhuis van Woerden op Blekerijlaan 14. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over de bereikbaarheid. Parkeren kan op het terrein rondom het stadhuis, maar is beperkt tot anderhalf uur. Bezoekers kunnen bij de receptie een tijdelijke parkeervergunning afhalen. Die is dan de hele middag geldig.

14.00 uur
Welkom en uitleg programma

14.00-15.00 uur
Presentaties:

  • Gemeente Woerden: Gemeente Woerden ligt voor ca. tachtig procent in het veen. De gemeente start samen met betrokken partijen een bezinning over het (toekomstige) gebruik en inrichting van het veengebied. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met het beheer en onderhoud van wegen en riolering in het veengebied? Gemeente Woerden is zeventien jaar geleden gestart met het toepassen van EPS en bims. Veel straten zijn inmiddels opgehoogd. De ervaringen worden hier gepresenteerd.
    >> Download de presentatie (pdf, 1.1 MB)
  • Gemeente Gouda: In de Emmastraat in Gouda is in 2009 het riool vervangen. Daarbij zijn twee verschillende typen opbouw van waterpasserende bestrating aangebracht: met kunststof units en met argex kleikorrels. Sinds de aanleg is de bestrating gemonitord op zetting, waterberging en beheer en onderhoud. De conclusies worden gepresenteerd.
    >> Download de presentatie (pdf, 1.3 MB)


15.00 uur

Discussie: wat is beste wijze van ophogen in welke situatie? Is ophogen ├╝berhaupt de goede manier van infrastructuur aanleggen op slappe bodem? Of moeten we nieuwe concepten ontwikkelen zoals drijvende infrastructuur? Is hiervoor voldoende kennis beschikbaar? Is er behoefte aan een innovatiecentrum infrastructuur op slappe bodem (zoals het VIC voor de agrarische sector)?

15.30 uur
Bezoek project Eikenlaan in Zegveld. Deze straat wordt gereconstrueerd en opgehoogd met bims. Ter plekke zal de projectleider uitleg geven over het project.

16.30/17.00 uur
De bijeenkomst wordt afgesloten.
 

Aanmelden
Aanmelden kan via een e-mail naar info@slappebodem.nl. Alle medewerkers van gemeenten die aangesloten zijn bij het Platform Slappe Bodem zijn welkom, dus verspreid deze uitnodiging vooral ook onder uw collega’s! Deelname aan de CoP-bijeenkomst is gratis.

De CoP-bijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld voor slappebodemgemeenten, maar de uitnodiging is breder verspreid, omdat we geloven dat samenwerking met de markt tot betere oplossingen leidt. Als medewerker van een marktpartij of kennisinstituut kunt u dus ook deelnemen aan de CoP. Acquisitie wordt tijdens de CoP-bijeenkomsten niet op prijs gesteld; een pro-actieve inbreng wordt zeer gewaardeerd.

  • Is uw gemeente of organisatie (nog) geen lid van het platform, maar wilt u wel aanschuiven tijdens een bijeenkomst? Neem dan contact op met Jeroen Mekenkamp via jmekenkamp@ismh.nl.


Voor meer informatie over de CoP(-bijeenkomsten) kunt contact opnemen met facilitator Yvonne van Asseldonk via info@slappebodem.nl.