Slappe bodem in de spotlights

Deltasteden en slappe bodem: onderwerpen die sterk met elkaar verbonden zijn. Zo bleek ook tijdens twee symposia in juni, waar het Platform Slappe Bodem een belangrijke inbreng had.

Gepubliceerd op: 25 juni 2014

Op woensdag 4 juni jl. vond in het kader van de Internationale Architectuur BiĆ«nnale Rotterdam het debat Houdbaarheidsdatum van deltasteden plaats. Bodemdaling was het belangrijkste onderwerp van discussie. Naast deskundigen van Rotterdam, Amsterdam, Deltares en Bosch&Slabbers Landschapsarchitecten was Rien Swets, beheerder bij de gemeente Gouda en actief in het Platform Slappe Bodem, uitgenodigd om deel te nemen aan het debat. Een van de conclusies was dat Nederland – zeker in vergelijking met steden als Jakarta en New Orleans – de problematiek van de slappe bodem goed in beeld heeft, maar dat er nog veel te doen is om oplossingen te vinden.

Ook tijdens het Kennisfestival Deltaprogramma, gehouden op 23 juni jl. in Almere, was er aandacht voor de slappebodemproblematiek. Het Platform Slappe Bodem was aanwezig met een ontbijttafel en een stand, en ambassadeurs van het platform (o.a. wethouder Woerden, ambtenaren van aangesloten gemeenten) waren uitgenodigd om in de subsessies het probleem van de slappebodemgemeenten aan de orde te stellen.