TV-ploeg France 2 op bodemdalingsexcursie

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft op 24 november haar rapport ‘Dalende bodems, stijgende kosten’ gepresenteerd. Daarin staat dat er in heel Nederland tot 2050 zo’n 6 miljard euro ge├»nvesteerd moet worden in infrastructuur, rioleringen, waterbeheer en openbare ruimte ten gevolge van de bodemdaling. Dit nieuws is ook in Frankrijk aangekomen, reden voor de nationale tv-zender France 2 om op onderzoek uit te gaan.


Wethouder Ria Boere en projectleider Dick Hoogwerf hebben de Franse gasten rondgeleid door Gouderak (gemeente Krimpenerwaard), waarbij de belangstelling vooral uitging naar de werken die op dit moment in uitvoering zijn.

Ook zijn de Fransen op bezoek geweest in gemeente Woerden, waar ze gesproken hebben met Welmoed Visser (medewerker/adviseur gemeente Woerden) in Kanis. Er zijn opnames gemaakt met Jan van den Akker van Alterra bij het Veenweide Innovatiecentrum (VIC) in Zegveld. In Kamerik hebben ze gesproken met Bert de Groot van Hoogheemraad De Stichtse Rijnlanden.

Wethouder Hilde Niezen heeft in Gouda de problematiek op de Turfmarkt toegelicht.

De opnames werden gemonteerd tot een item van enkele minuten en uitgezonden op France 2 op 14 december 2016 (vanaf ong. minuut 18).