Welkom gemeente Almere

Gemeente Almere heeft onlangs besloten zich aan te sluiten bij het platform slappe bodem. De gemeente geeft aan kennis en innovatie graag binnen het platform te willen uitwisselen. Ook vindt de gemeente de aandacht en publiciteit rond het onderwerp belangrijk.

Een hartelijk welkom aan gemeente Almere!

De bodemdaling komt in Almere niet voortkomt uit inklinking of zetting het veen, maar van inklinking van de verse zeepolderbodem (klei). Almere is daarmee de eerste gemeente binnen het platform die niet in veengebied ligt, maar de gevolgen van bodemdaling komen sterk overeen met andere gemeenten. Almere heeft te maken met zettingen tot soms wel 3 centimeter per jaar in een aantal gebieden.

Almere is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk Flevoland. De gemeente heeft op 3 oktober 2016 de 200.000ste inwoner verwelkomd.
Almere grenst aan zijn landzijde aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan zijn waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt, op de dijken na, geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).