menu
Filter

LOSS (Living on soft soils - subsidence and society) symposium

Op donderdag 3 november 2022 organiseert het project ‘Living on soft soils - subsidence and society’ (LOSS) van de Nationale wetenschapsagenda haar tweede symposium. De deelnemers wisselen kennis en ideeën uit over de oorzaken en gevolgen van bodemdaling, met dit jaar een focus op stedelijk gebied. 

In het programma staan de volgende twee thema’s centraal:

  • Bodemdaling in ruimtelijke ordening
  • Schade door krimp en zwel 

Deze thema’s sluiten aan bij twee recente ontwikkelingen: bodem en water worden meer sturend in het ruimtelijk beleid (RO-brief minister De Jonge, mei 2022) en de steeds vaker voorkomende extreme droogte, zoals in 2018 en dit jaar. 

De dag bestaat uit inspirerende lezingen en casussen. Onderzoekers laten zien wat LOSS bijdraagt aan vragen rondom deze onderwerpen. In het programma komen verschillende aspecten van bodemdaling aan bod; meten en monitoren, voorspellen en verklaren, schade en governance en juridische kaders.

Houdt u zich bezig met bodemdaling als onderzoeker en/of bent u belanghebbende of belangstellende? Dan bent u van harte welkom!

Het symposium vindt donderdag 3 november 2022 van 9:30 tot 18:00 uur plaats in congresgebouw De Vereeniging, Mariaplaats 14, 3511 LJ Utrecht. Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier. Er is plek voor zo'n honderd mensen, dus wees er op tijd bij. Op dit moment wordt geen livestream voorzien.

>> Congrespagina NWA-LOSS

Deel dit item op: