menu
Filter

Symposium Bodem Breed uitgesteld naar 2021

Het Symposium Bodem Breed dat op 28 oktober 2020 was gepland en uitgesteld was naar 24 november, is doorgeschoven naar 2021.  

Meer informatie

Renewable resources from wet and rewetted peatlands

Datum:
dinsdag 9 maart 2021
Locatie:
online

Het vernatten van veenbodem en innovatieve manieren van landgebruik kunnen een belangrijke bijdrage leveren om doelen uit het Klimaatverdrag van Parijs te bereiken voor CO2 uitstoot reductie. 

In maart 2021 wordt de virtuele conferentie RRR2021 gehouden over deze onderwerpen (Renewable resources from wet and rewetted peatlands). Dit is een internationale conferentie; voertaal is Engels. Meer informatie is te vinden op de website van de conferentie RRR2021

Cursus slappe bodem: ontwerp en beheer (PAOTM)

In mei 2021 organiseert Deltares de cursus: Slappe bodem, ontwerp en beheer (PAOTM). De cursus is o.a. bedoeld voor medewerkers van gemeenten, waterschappen, provincies en ministeries die verantwoordelijk zijn voor het (beoordelen van) ontwerpen en beheerplannen van gebiedsstrategieën en infrastructuur op slappe bodem.

In deze cursus krijgt u meer handvatten met welke aspecten u rekening moet houden om zettingsarm te bouwen of om te gaan met bodemdaling. Handreikingen worden gegeven om een weloverwogen keuze te maken tussen traditioneel ophogen met zand of een, vaak duurdere en gevoeligere, zettingsarme of geheel zettingsvrije oplossing.

Meer informatie via deze link

TISOLS 2021

Datum:
maandag 17 mei 2021

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) in binnen- en buitenland heeft de organisatie moeten besluiten het Tenth International Symposium on Land Subsidence (TISOLS) uitstellen naar 17-21 mei 2021. 

Hiermee wordt ook de “Society & Subsidence” dag van 20 april 2020 verzet naar 17 mei 2021. Op deze dag nodigen we nationale en internationale beleidsmakers, wetenschappers en experts uit om hun kennis, uitdagingen en oplossingen te delen op het gebied van bodemdaling.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het Tenth International Symposium on Land Subsidence (TISOLS).