menu
Filter

Datum: oktober 2024

Jesse Luijendijk nieuwe voorzitter Platform Slappe Bodem

Jesse Luijendijk is de nieuwe voorzitter van het Platform Slappe Bodem. De bestuurlijke kerngroep van het Platform heeft op 2 oktober daartoe besloten.

Jesse Luijendijk, wethouder van Almere, is sinds de collegevorming na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 lid van de bestuurlijke kerngroep van het Platform Slappe Bodem. Almere neemt al geruime tijd deel aan het platform. Eerder al publiceerden we een interview met hem. Over zijn nieuwe rol als voorzitter zegt hij: "Bodemdaling is een belangrijk onderwerp, in Almere en in Nederland. Ik ben blij en vereerd dat ik in deze nieuwe functie een bijdrage kan leveren aan bewustwording en agendering op dit gebied."

Op 21 augustus 2024 heeft Michel Klijmij-van der Laan zijn ontslagbrief ingediend als wethouder van Gouda. Daarmee nam hij ook afscheid van het Platform.

Klazien Hartog (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, vicevoorzitter) heeft de afgelopen periode de voorzittersrol met veel waardering waargenomen. Het platform bedankt haar voor haar inzet in deze periode. Klazien Hartog blijft vicevoorzitter en penningmeester van het Platform Slappe Bodem.

Tijdens het Nationaal Congres Bodemdaling op 21 november is er gelegenheid om nader kennis te maken met Jesse Luijendijk.

 

 

Deel dit item op: